Borcanul cu ficţiune

POVESTE, PERSONAJE, SUSPANS ȘI TOT CE-ŢI MAI TRECE PRIN CAP

Pentru că milităm la dezvoltarea filmului românesc și pentru că dorim să investim în persoanele cu potențial Proiectul Borcanul cu Ficțiune, intră în portofoliul Vestra ca proiect de implicare și responsabilitate socială și vine în întâmpinarea tinerilor pasionați de regie și film cu o nouă provocare.

Află mai multe

În perioada 20 mai se va da startul înscrierilor primei ediții a rezidenței, iar doritorii se pot înscrie până la data de 15 iunie cu o lucrare creație proprie, încercând să cucerească inimile unui juriu select. Din toate lucrările trimise juriul va selecta 10 cele mai bune materiale, a căror deținători care vor ajunge în tabăra de creație Induction.

Rezidența nu presupune taxe de înscriere sau participare, organizatorii acoperind costurile de cazare, masă și transport de la adresă la Moșia “Cai de Vis”, Botoșani.

Componentele concursului

Prima ediție a rezidenței Borcanul cu Ficțiune se va derula astfel:

 • - Înscrierea lucrărilor – 20.05 – 15.06.2019

 • - Anunțarea celor 10 finaliști – 25.06.19

 • - Sosirea participanților și tutorelui la “Cai de Vis” Botoșani – 28.07.2019

 • - Perioada de documentare locală – 29.07- 03.08.19

 • - Perioadă de trimitere scenarii finale. – 31.08.19

Notă: Nu se vor accepta întârzieri, iar lucrările trimise dupa data de selecție nu vor fi luate în considerare.

Finalitate proiect:

În prima etapă a rezidenței doar 5 scenarii vor fi câștigatoare și vor participa la Masterclass-ul din toamnă , unde vom invita un regizor, scenarist și invitați speciali.

A doua etapă se va finaliza cu cel puțin un câștigător a căreui lucrare va fi transformată într-un film de scurt metraj.

Despre concurs:

Induction

Induction (29 iulie - 3 august 2019 )perioadă în care toți participanții selectați în urma înscrierilor , vor ajunge la “Cai de Vis” și împreuna cu un tutore vor culege/se vor inspira din umorul local pentru a putea transpune acestea într-un scenariu. Participanții vor avea timp până în data de 31 august să trimită lucrările finale. În următoarele 10 de zile, juriul va selecta cele mai reușite 5 lucrări pentru Masterclass-ul din toamnă.

Masterclass

Masterclass (14-18 octombrie 2019 ) Cele mai bune 5 scenarii vor avea ocazia de a participa la un Masterclass, unde vor fi prezenți actori, scenariști regizori consacrați : de la care participanții vor avea ocazia să învețe și să aprofundeze cunoștințele în acest domeniu.

La finalul Masterclass-ului, Proiectul Borcanul cu Ficțiune va culmina cu cel puțin un scenariu câștigător care va fi produs într-un film de scurt metraj.

Reguli generale:

 1. Înscrierile pentru prima ediție a rezidenței se desfășoară între 20.05.2019 – 15.06.2019.

 2. Un aplicant poate înscrie o singură lucrare (ex: scenariu).

 3. Toate lucrările trimise trebuie sa fie creație proprie, scrise în limba română . Proiectul final înscris trebuie trimis în format PDF.

 4. În momentul înscrierii trebuie atașat și un CV.Proiectul înscris nu se consideră eligibil dacă nu are toate documentele necesare înscrierii.

 5. Numărul maxim de pagini acceptat este de 20 (inclusiv pagina de titlu).

 6. Nu se percepe taxa de înscriere a proiectelor. Odată încărcat un proiect, acesta nu poate fi retras.

 1. Finaliștii vor fi aleși până pe 25 iunie, echipa organizatorică îi va contacta pe aceștia, folosind datele de contact completate de aplicant în formularul de înscriere. Echipa organizatorică însă nu își asumă responsabilitatea în cazul în care persoana înscrisă nu poate fi contactată la adresa sau numarul de telefon furnizat.

 2. Prima ediție a rezidenței are 1 comisiei de evaluare:

  - Comisia de evaluare este compusa din 3 persoane – recunoscute în industria cinematografica. Decizia comisiei de jurizare va fi finală și nu se poate interveni asupra ei.

 3. Nu se vor accepta întârzieri, iar lucrările trimise după data de selecție nu vor fi luate în considerare.

 4. Acest concurs este destinat persoanelor cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani.

Proiectul se adresează tuturor tinerilor pasionați de cinematografie atât din România cât și din Republica Moldova.

Juriu

Pentru că ne dorim să aveți parte de cea mai bună evaluare iar ideile voastre să poată fi percepute la cel mai înalt nivel de creativitate, am invitat alături de noi oameni diferiți dar toți recunoscuți în domeniul cinematografiei.

Toate lucrările vor fi verificate de cele trei persoane prezentate mai jos.

Florin Lăzărescu

prozator, scenarist și publicist român. Câștigător Ursul de Argint la Berlinare pentru cea mai bună regie.

name goes here

actor de origine română. A jucat în numeroase producții cinematografice cum sunt: Declarație de dragoste” și “Extemporal la dirigenție”.

Înscrie-te:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In vulputate nunc ut feugiat faucibus. Mauris vehicula enim a dui consequat auctor. Curabitur eu enim vitae enim elementum convallis. Vivamus pulvinar tortor augue, sit amet volutpat est ornare ut. Nullam mollis vulputate rutrum.

Află mai multe despre prelucrarea datelor cu caracter personal

Contact

Coordonator eveniment

Cristina Martiniuc - 0755400463

Adresa

Bucuresti, Bld. Dimitrie Pompei nr. 9-9A

Email

contact@borcanul-cu-fictiune.ro

Eveniment organizat de:

Vestra